St. Petrus de Wegwijzer is onderdeel van de Scoba Groep
St. Petrus de Wegwijzer
Nieuwsbrief - 14-05-2020

In deze nieuwsbrief:
- Belangrijke data
- juffr. Tineke
- Kikkesport
- Tekenwedstrijd 5 mei
- Afval en recyclen
Belangrijke data

Nu de scholen langzamerhand de draad weer oppakken, pakken we ook de draad weer op om u met enige regelmaat onze Nieuwsbrief te sturen.
In de laatste Nieuwsbrief stonden nog vele activiteiten en data vermeld, die niet meer doorgaan:
geen mini-Roparun, geen schoolreisje voor groep 1-2, geen studiedag op 20 mei (de B-groep heeft die dag dus gewoon school), geen officiele opening van het MFC.
Een deel van deze activiteiten is uitgesteld, maar een aantal zullen wellicht helemaal vervallen.
Op 20 mei maakt de regering bekend hoe het met het basisonderwijs verder gaat vanaf 2 juni. Direct na 20 mei valt het Hemelvaartweekend en dus kunnen we u helaas pas op in de week van 25 mei informeren hoe we eventuele veranderingen per 2 juni op onze school vorm kunnen geven. 

Vakantiedagen:
21-22 mei: Hemelvaart
1 juni: 2e Pinksterdag

Ook de inzameling van oud-papier (ten bate van onze school!) komt weer op gang. Zoals voorheen gebruikelijk, wordt dit op de laatste dinsdagavond van de maand (dus 26 mei) weer opgehaald.

De kledinginzameling van afgelopen dinsdag heeft dit keer 105 kilo opgebracht. De opbrengst (ongeveer € 30) is voor onze Activiteitencommissie. We hebben het voornemen om begin november opnieuw een inzameling te organiseren.
 

juffr. Tineke

Juffr. Tineke van 't Westeinde is per 1 mei met pensioen gegaan. We hadden voor haar afscheid allerlei activiteiten willen organiseren, maar dit is ons door de coronacrisis onmogelijk gemaakt. Daarnaast behoort juffr. Tineke tot een risicogroep, waardoor het beter is dat ze ook nu, nu de scholen weer open gaan, de aanwezigheid in ons schoolgebouw vermijdt. Daardoor kan ze op dit moment ook geen persoonlijk afscheid nemen van haar vrijdagse kleutergroep. We hopen zeker dat er nog een gelegenheid komt om haar afscheid van De Molenkreek te vieren. Mocht u (of uw kind) het leuk vinden om haar een kaartje/tekening te sturen, haar adres is Golepoldersedijk 1, 4511 PC Breskens.

Omdat we deze weken op de vrijdagen maar een ‘halve’ kleutergroep draaien, is het vooralsnog niet nodig dat er een vervangster voor juffr. Tineke op de vrijdagen komt. Zodra we weer met de volledige kleutergroepen gaan draaien, zullen we u informeren over de bezetting van de kleutergroepen op de vrijdagmorgen.

Kikkesport

De sportondersteuners van de gemeente Sluis starten hun Kikke-sportactiviteiten weer op:
 

Beste ouders/verzorgers,
Aangezien premier Rutte aangekondigd heeft dat kinderen t/m 12 jaar weer buiten actief mogen sporten willen wij graag Kikkesport Kids weer oppakken. Maar dit gaan we wel doen in een iets andere opzet als dat jullie van ons gewend zijn.
Kikkesport kids wordt vanaf 15:30 uur tot 16:30 uur gehouden op een van de locaties in onderstaand schema. Deze activiteit zal voor de kinderen van groep 3 t/m 8 zijn en deelname is een gepaste €1,- per persoon per deelname.  De activiteit zal dit keer maar 1 uur duren, maar vaker worden herhaald als voor het corona-virus. 

We komen deze keer 1 keer in de 2 weken terug op locatie. Inschrijven is verplicht!
De activiteiten zullen gegeven worden door twee personen:
Een van de sportondersteuners ( Jessica Henry of Rowan Ritico) met een van de jongerenwerkers ( Karin Koers of Davey van Kerkvoorde)

Let goed op!
In onderstaand schema ziet u wanneer welke dag welke kern aan de beurt is. 

Week 22 ( 25-05 t/m 29-05)

Maandag 25 mei 

Dinsdag 26 mei

Donderdag 28 mei

Oostburg locatie:voetbalkooi

Cadzand locatie: parking sporthal

Groede locatie: Voetbalveld VV Groede

 

Schoondijke locatie: speeltuin bij de BSO

Ijzendijke locatie: parking voor de gymzaal

We hebben een schema gemaakt voor 4 weken, na die 4 weken kijken wij wat er veranderd is in verband met het corona-virus.
Dus nogmaals wat houdt het nu precies in:
- activiteiten op de aangegeven locatie van 15:30 uur tot 16:30 uur 
- € 1,- per persoon per deelname (GEPAST)
- groep 3 t/m 8
- duur van de activiteit is 1 uur
- na de activiteit zijn wij niet meer verantwoordelijk voor de kinderen
- verplicht inschrijven via het inschrijfformulier

Zouden jullie uw zoon of dochter willen opgeven door onderstaande link in te vullen. Zo hebben wij de contactgegevens van u en een idee hoeveel kinderen wij kunnen verwachten. ( ZONDER Gegevens geen deelname

klik hier voor het aanmelden

( rechtermuisknop en link openen klikken)
Tijdens Kikkesport Kids houden wij ons natuurlijk aan de richtlijnen van het RIVM en de richtlijnen die het NOC*NSF opstelt.
Alvast bedankt en mocht u nog vragen hebben horen wij dit graag. 

Met sportieve groet,
Jessica Henry, Karin Koers, Davey van Kerkvoorde, Rowan Ritico – Team sport & jongerenwerkers.‚Äč

Tekenwedstrijd 5 mei

In de meivakantie konden de kinderen meedoen aan een tekenwedstrijd i.v.m. Bevrijdingsdag. De winnaars van de wedstrijd waren 
Meike, Thirza, Robin, Mirthe, Rick, Lisa N, Ylena,, Kay, Lisa M, Lars en Siem. Deze kinderen hebben afgelopen maandag uit handen van burgemeester hun prijsje ontvangen.
Bij de uitreiking op de verschillende scholen zijn er foto's gemaakt, waarbij de prijswinnaars letters vasthouden (5 foto's met samen 8 letters).

Met deze letters is een woord te maken die valt onder de werkzaamheden van de sportondersteuners.
Weten jullie welk woord dit is, laat het weten via onze fb pagina. Wij verloten onder de juiste antwoorden 5 winnaars die 1x gratis mogen deelnemen aan een kikkesport kids activiteit samen met een  vriendje/vriendinnetje/broertje/zusje.

Hierbij de link: https://www.facebook.com/sluisinbeweging

Met sportieve groet,

Jessica Mannaart Henry, Sportondersteuner gemeente Sluis / organisatie Whoz Play

 

Speelhuisje kleuters en meer

Afgelopen weken hebben we ook in het schoolgebouw niet stil gezeten. we hebben nu een heuse boom in onze hal staan. Ook is het kleuterhuisje dat voorheen in de klas van juffr. Marleen stond helemaal opgeknapt (met dank aan de fam. le Grand en vooral aan de fam. Beun voor het in passende kleuren spuiten) en in de kleuterhal geplaatst. Op de voorgevel van de school is de nieuwe naam met logo aangepast en op de speelplaats zijn inmiddels enkele speeltoestellen geplaatst. Bij de ingang van het MFC wordt inmiddels een aquarium ingericht. Als corona het toelaat zullen we t.z.t. ook kinderen betrekken bij het verzorgen hiervan. 

Afval en recyclen

Onze nieuwe school is in hoge mate klimaatneutraal gebouwd (bovengronds geen beton of kunststoffen). Het gebouw wekt haar eigen energie op en we zijn ook ‘van het gas af’. Bij zo'n gebouw past het dan ook dat de gebruikers zich milieubewust gedragen. Daarom is de school inmiddels voorzien van een afvalcontainer voor gft, voor kunststof en voor restafval. Dat betekent dat we binnen de school ons afval zo goed mogelijk gaan proberen te scheiden. In samenwerking met Natuur&Zo (organisatie voor natuureducatie) willen we alle groepen dit schooljaar nog enkele lessen over deze afvalverwerking aanbieden.
Op school kunt u nog steeds lege cartridges, plastic dopjes van drankenkartons en flesjes, lege batterijen, leeg kunststof schrijfmateriaal (pennen, stiften, markers, e.d.) kwijt.
De dopjes komen ten goede aan de opleiding van hulphonden, van het kunststof schrijfmateriaal worden nieuwe stiften/pennen gemaakt, de batterijen en cartridges brengen voor de school een bescheiden bedrag op.
Twee maal per jaar houden we een kledinginzameling. De eerstvolgende zal op 12 mei zijn.

St. Petrus de Wegwijzer
Koningin Julianastraat 21
4507 BG Schoondijke

0117-401777
directie.stpetrus-dewegwijzer@scoba.nl