St. Petrus de Wegwijzer is onderdeel van de Scoba Groep
St. Petrus de Wegwijzer
Nieuwsbrief - 06-12-2019

In deze nieuwsbrief:
- Belangrijke data
- Kerststukjes maken
- Schaatsen in Sluis
- Boeken
- Nieuwbouw school
Belangrijke data

Dinsdag 17 december: Kerststukjes maken.
Dinsdag 17 december: Schaatsen (groep 5-8)
Donderdagavond 19 december vanaf 17.45 uur: Kerstviering. De uitnodiging volgt komende week via uw mailadres.
Vrijdag 20 december om 12.00 uur: start van de Kerstvakantie
 

Kerststukjes maken

Dinsdag 17 december gaan we met alle kinderen kerststukjes maken. De kinderen krijgen van school een schaaltje, oasis en groen. De kinderen moeten moeten deze dag zelf voor andere versiersels en een kaars zorgen.
Voor deze dag worden ook nog hulpouders gezocht, met name voor de ochtend. Graag even doorgeven aan meester Frank of aan de leerkracht.

Schaatsen in Sluis

Op dinsdagmorgen 17 december zijn we van 10.00 - 12.00 uur met de groepen 5 t/m 8 welkom op de schaatsbaan in Sluis. (deze groepen zullen dan voor 10.00 uur of 's middags hun kerststukje maken). Hiervoor zoeken we vervoer door ouders. Wie kan en wil er brengen/halen? Graag uw beschikbaarheid doorgeven aan de leerkracht met het aantal kinderen, dat u kunt vervoeren (= gelijk aan het aantal driepuntsgordels in uw auto). De kinderen krijgen van te voren nog een brief met informatie, maar belangrijk om nu alvast te melden, is dat handschoenen VERPLICHT zijn.

Boeken

Achter de schermen zijn we hard bezig met het verder ontwikkelen van ons leesonderwijs. Een belangrijk aspect daarvan is dat we de hoeveelheid beschikbare leesboeken voor de kinderen willen vergroten. Dat kan natuurlijk door aanschaf van nieuwe, maar we kunnen ons ook voorstellen dat u thuis nog goede boeken heeft liggen waarvoor uw kinderen te groot zijn geworden. Wellicht komen die op een rommelmarkt terecht, maar liever hebben we dan dat u aan onze school denkt!

Nieuwbouw school

De bouw van de nieuwe school ligt nog steeds op schema. Er wordt momenteel hard gewerkt aan de afwerking binnen: verven, betegelen e.d. Ons voornemen is om in de loop van januari ‘geleidelijk’ over te gaan. Voordat we met de kinderen het gebouw betrekken, moet het toch al ingericht worden. Het speelhuisje in de klas van juffr. Marleen willen we ruim voor die tijd (in de Kerstvakantie of vlak daarna) afbreken, van een nieuw verfje voorzien (in de kleuren van het nieuwe gebouw) en weer in de nieuwe school opbouwen.Hiervoor kunnen we de hulp van enkele handige ouders gebruiken. Wilt u helpen, laat dit even aan juffr. Marleen (of via de mail) weten. Dag en tijd stellen we dan in onderling overleg vast. Alvast bedankt!
Inmiddels is er ook al een nieuwe naam gekozen, maar die is nog strikt geheim!

St. Petrus de Wegwijzer
Koningin Julianastraat 21
4507 BG Schoondijke

0117-401777
directie.stpetrus-dewegwijzer@scoba.nl