St. Petrus de Wegwijzer is onderdeel van de Scoba Groep
St. Petrus de Wegwijzer
Nieuwsbrief - 26-10-2018

In deze nieuwsbrief:
- Schoolfotograaf maandag 12 november
- Kerstactie Groep 3 t/m 8
- Op zoek naar een nieuwe communicatie App
- Ontbijten met de Burgemeester
- Voorlichting Zwincollege
- Overzicht activiteiten 2018-2019
Schoolfotograaf maandag 12 november

Beste ouders/verzorgers,

Op maandag 12 november komt de schoolfotograaf op school. Dit jaar is er gekozen voor een ‘hippe’ stijl voor de foto’s. Volgende week gaat er een brief mee naar huis met meer info over de schoolfoto’s.

Persbericht

Afgelopen woensdag stond er een artikel in de pzc over vijf excellente scholen en één zeer zwakke school. Ieder jaar rond deze tijd publiceert de onderwijsinspectie haar bevindingen van vorig schooljaar. 

Dit is dus oud nieuws. U bent immers al op de hoogte van dit oordeel vanaf september 2017. U bent ook op de hoogte van het verbetertraject en de positieve ontwikkelingen die afgelopen jaar zijn doorgevoerd op de school. Op maandag 26 november staat het herstelonderzoek op het programma en zullen we u uiteraard informeren over de bevindingen van die dag. Zoals eerder vermeld in de nieuwsbrief gaan wij deze dag met vertrouwen tegemoet. 

Kerstactie Groep 3 t/m 8

Kerstactie 2018   Groep 3 t/m 8  

Zoals elk jaar geven de gezamenlijke kerken in West Zeeuws Vlaanderen een kerstpakket aan gezinnen die een beetje extra aandacht kunnen gebruiken. Wij vinden dit een mooi gebaar en nemen als school al enkele jaren aan deze actie deel.

In elke klas hangt een boodschappenlijstje met producten voor in het kerstpakket. Het zou fijn zijn als elke leerling één product in het pakket kan doen, maar deelname is geheel vrijwillig

Als u mee wilt doen met de actie, wilt u dit dan doorgeven aan de leerkracht. De leerkracht geeft aan uw zoon/dochter door welk product er nodig is. Er moet een keuze gemaakt worden uit onderstaande  producten omdat we ervoor willen zorgen dat de pakketten nagenoeg gelijkwaardig zijn.

Graag vragen we aandacht voor de houdbaarheidsdatum van de producten. 

De dozen kunnen gevuld worden tot en met 5 december.

Producten
Luxe koekjes
Feestelijke chocolaatjes
Servetten
Kaarsen/waxinelichtjes
Blikje Vis
Blik Fruit
Koffie
Shampoo/Douchegel
Pak(jes) sap
Blikje Ragout
Soep (pak/blik)
Noten
Thee
Aardigheidje (kerst)

Alvast bedankt!

Team Sint Petrus-de Wegwijzer  

Op zoek naar een nieuwe communicatie App

In de vorige nieuwsbrief stond vermeld dat er een alternatief voor Klasbord wordt gezocht. Dit omdat zij niet meer voldoen aan de nieuwe privacywet. Op dit moment oriënteren wij ons op de App ‘Schoudercom”. Binnen nu en twee weken zullen wij een pilot gaan draaien met deze App. U zult dus in de komende periode informatie krijgen over de werkwijze hiervan. 

Wij zullen u dus vragen om de App te installeren op uw telefoon/tablet. Deze App zien wij als een belangrijk communicatiemiddel tussen ouders en school. Klasbord zal hierdoor steeds minder gebruikt gaan worden door de leerkrachten. 

Ontbijten met de Burgemeester

Op dinsdag 6 november vindt het Nationaal Schoolontbijt plaats op de StPetrus-deWegwijzer. Het bijzondere dit jaar is dat de Burgemeester (mevr. Marga Vermue) aansluit bij ons op school!

Met de hele school naar het gemeentehuis ging helaas niet, maar met behulp van de AC hebben we kunnen regelen dat we dinsdagochtend in het gebouw aan de Irenestraat kunnen ontbijten met z’n allen. Uw zoon/dochter hoeft die ochtend dus niet thuis te ontbijten. Het ontbijt start die dag gelijk om 08.45. 

 

Voorlichting Zwincollege

Op 19 november is er voor de ouders en leerlingen van groep 8 een voorlichtingsavond op het Zwincollege. Deze voorlichting staat in het teken van de overstap naar het Voortgezet Onderwijs. 

Ouders van groep 8 kunnen voor meer informatie bij juf Mirjam terecht. 

Overzicht activiteiten 2018-2019

Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten die nu al bekend zijn voor komend schooljaar:

6 november 2018 Nationaal Schoolontbijt
12 november 2018 Schoolfotograaf
26 november 2018 Inspectiebezoek
5 december 2018 Sinterklaasviering
20 december 2018 Kerstviering
29 maart 2019 Bonte Avond
3 april 2019 Schoolvoetbal
12 april Koningsspelen
18 april Paasviering
10 mei 2019 Sponsorloop
17 mei 2019 Mini-roparun

 

St. Petrus de Wegwijzer
Koningin Julianastraat 21
4507 BG Schoondijke

0117-401777
directie.stpetrus-dewegwijzer@scoba.nl